Post Uitvaartzorg - Je uitvaart vooraf regelen geeft rust

 

Waarom je uitvaart vooraf regelen?

De redenen waarom mensen hun uitvaart vooraf geregeld willen hebben, lopen sterk uiteen. Het zijn mensen die zelf de regie willen hebben of mensen die ongeneeslijk ziek zijn, op hoge leeftijd zijn, euthanasie willen plegen of mensen die hun partner of familie willen ontlasten. Er zijn ook overeenkomsten: in het begin is het nog moeilijk maar als alles geregeld is, geeft dat de meeste mensen een goed gevoel en heel veel rust.

Je uitvaart vooraf regelen, hoe pak je dat aan?

We gaan het je stap voor stap uitleggen. Niet tot in detail, maar wel zodanig dat je kunt inschatten wat je zoal op je pad tegen komt.

 Je uitvaart vooraf bij Uitvaartstudio regelen geeft rust

Stap 1: oriëntatie

Het kan zijn dat je er eerst met je naasten over wilt praten of van vrienden wilt weten of zij een geschikte uitvaartondernemer kennen. Je hebt misschien een verzekering en informeert bij de maatschappij. Je hoeft overigens niet verzekerd te zijn en je bent niet verplicht de uitvaart via je verzekering te laten regelen. Bij Post Uitvaartzorg kun je altijd terecht.

Stap 2: contact met uitvaartondernemer

Heb je een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de door jou gekozen uitvaartondernemer(s).  Het is heel gewoon om een afspraak te maken voor zo’n oriënterend gesprek. En onthoud: je bent tot niets verplicht.

Stap 3: voorbereiding

Ter voorbereiding op het gesprek, kun je misschien al nadenken over je vragen en wat jij écht belangrijk vindt. Stel je hebt een afspraak met Post Uitvaartzorg, gebruik dan ons gratis uitvaartcodicil. Dit laat je alvast over verschillende onderdelen nadenken. Klik hier om het uitvaartcodicil te downloaden.

Stap 4: het gesprek

Houd je vragen en het uitvaartcodicil bij de hand en schroom niet om notities te maken. Praten over de dood, je eigen dood, raakt je vaak meer dan je vooraf denkt. Gelukkig weten wij precies hoe we daarmee om moeten gaan. Wij vinden niets vreemd wat dat betreft. De dood en alles daaromheen ervaren we allemaal weer anders. Stel je vragen en wij geven je alle mogelijkheden. We denken met je mee, kijken of je ideeën haalbaar zijn en of ze binnen jouw budget passen.

Stap 5: een overzicht met de mogelijkheden

We werken jouw wensen vervolgens concreet uit. Je ziet de mogelijkheden, bijvoorbeeld de locatie, kist, soort vervoer of rouwkaarten in het aantal dat jij wenst (dus geen verplichte afnames) en daarachter de prijzen. Heel transparant, precies zoals wij werken. Open en eerlijk en in dienst van jou en je naasten. Een persoonlijke uitvaart hoeft niet duur zijn, integendeel. De meeste mensen zijn verrast als ze het overzicht ontvangen. Door de vrije keuze, onze onafhankelijkheid en de heldere prijzen, is een persoonlijke uitvaart voor iedereen haalbaar. Iedereen, met elk budget, ongeacht of en waar je een uitvaartverzekering hebt.

Stap 6: rust en wijzigen is altijd mogelijk

Je kunt altijd, wanneer dan ook, onderdelen weghalen, wijzigen of toevoegen. Gewoon even contact opnemen. Wensen en meningen kunnen in de loop der tijd veranderen.

Je uitvaart vooraf regelen geeft rust

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of wil je een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Neem dan contact met ons op.

 • Open opstelling!
  De contactpersoon luisterde heel goed, had een open opstelling, was bereid om veel service te bieden en was niet opdringerig. Had goede ideeën en daarom iets toe te voegen. Maakte een uitstekend presentatie op Powerpoint.

  Goede nazorg, geen financiële drive bemerkt. Hulde!
  Th.B. Voorn uit Heerlen
 • álles bleek mogelijk ...

  ... flexibiliteit & eigen inbreng; volledig

  rust & tijdloosheid uitstralend ...
  Rene Lennaerts uit Amsterdam
 • Femke Ramaekers heeft de begrafenis van mijn vader zeer warm en professioneel, fijn en goed geregeld. Ze is duidelijk, actief luistert en dacht goed mee, was flexibel waar mogelijk en persoonlijk. Veel aandacht voor details die net het puntje op de i zetten. De intimiteit tijdens rouwbezoek, met een kopje koffie thee of koffie was erg fijn. Voor de begrafenis hadden besloten voor de combinatie van de rouwkamer voor het meer intieme eerste deel van het afscheid met verhalen uit het verleden en daarna als tweede deel het echte afscheid op Imsterade. Dat is ons goed bevallen. Ook de manier waarom Femke omgaat met de financiële kant is erg goed, duidelijk, ze dringt geen zaken op, is goed voorbereid en de factuur klopt dan ook. Kortom wij zijn zeer positief over Post Uitvaartzorg.
  Ted Leyen uit Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Nieuws en ontwikkelingen in de uitvaartbranche

 • Feestdagen zonder je dierbare

  We missen onze dierbaren het meest tijdens de feestdagen. Hoe bereid je je daarop voor en kom je deze moeilijke en vaak eenzame periode door?

  Verder lezen »
 • Uitvaart en dementie

  Hoe betrek je iemand met dementie bij de uitvaart? Lees hoe wij de dementerende nabestaande en diens familie begeleiden naar een voor iedereen waardevol afscheid.

  Verder lezen »
 • Veel gestelde vragen over de uitvaart

  In dit blog geeft Post Uitvaartzorg antwoord op de meest gestelde vragen.

  Verder lezen »
 • Meer berichtenMeer berichten

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »