Post Uitvaartzorg - Uw uitvaart vooraf regelen geeft (iedereen) rust.

 

Waarom zou u uw uitvaart vooraf regelen?

De redenen waarom mensen hun uitvaart vooraf geregeld willen hebben lopen sterk uiteen. Het zijn veelal mensen die zelf de regie willen hebben of mensen die ongeneeslijk ziek zijn, op hoge leeftijd zijn, euthanasie willen plegen of mensen die hun partner of familie willen ontlasten. Er zijn ook overeenkomsten: in het begin is het nog moeilijk maar als alles geregeld is, geeft dat de meeste mensen een goed gevoel en heel veel rust.

Een uitvaart vooraf regelen, hoe pakt u dat aan?

We gaan het u stap voor stap uitleggen. Niet tot in detail, maar wel zodanig dat u tenminste kunt inschatten wat er zoal op uw pad komt.

 Je uitvaart vooraf bij Uitvaartstudio regelen geeft rust

Stap 1: oriëntatie

Het kan zijn dat u er eerst met uw naasten over wilt praten of van vrienden wilt weten of zij een geschikte uitvaartondernemer kennen. Het kan ook zijn dat een verzekering en bij de maatschappij informeert. U hoeft overigens niet verzekerd te zijn en u bent niet verplicht de uitvaart via uw verzekering te laten regelen. Bij Post Uitvaartzorg kunt u altijd terecht.

Stap 2: contact met uitvaartondernemer

Heeft u een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de door u gekozen uitvaartondernemer.  Het is tegenwoordig heel gewoon om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek. En onthoud: u bent tot niets verplicht.

Stap 3: voorbereiding

Ter voorbereiding op het gesprek, kunt u misschien al nadenken over de vragen die wilt stellen en wat u écht belangrijk vindt. Stel u heeft een afspraak  gebruik dan een uitvaartcodicil. Zo hoeft u niet alles te onthouden en het laat u alvast over verschillende onderdelen nadenken. Klik hier om het uitvaartcodicil gratis te downloaden.

Stap 4: het gesprek

Houdt uw vragen en het uitvaartcodicil bij de hand en schroom niet om notities te maken. Praten over de dood, uw eigen dood, raakt mensen vaak meer dan ze vooraf denken. Gelukkig weten wij precies hoe we daarmee om moeten gaan. Wij vinden niets vreemd wat dat betreft. De dood en alles daaromheen ervaren we allemaal weer anders. Stel uw vragen en wij geven u alle mogelijkheden. We denken desgewenst met u mee, kijken of uw ideeën haalbaar zijn en of ze binnen uw budget passen.

Stap 5: een overzicht met de mogelijkheden

We werken uw wensen vervolgens concreet uit. U ziet de mogelijkheden, bijvoorbeeld de locatie, kist, soort vervoer of rouwkaarten in het aantal dat u wenst (dus geen verplichte afnames) en daarachter de prijzen. Heel transparant, precies zoals wij werken. Open en eerlijk en in uw dienst en dat van uw naasten. Een persoonlijke uitvaart hoeft niet duur zijn, integendeel. De meeste mensen zijn verrast als ze het overzicht ontvangen. Door de vrije keuze, onze onafhankelijkheid en de heldere prijzen, is een persoonlijke uitvaart voor iedereen haalbaar. Iedereen, met elk budget, ongeacht of en waar u een uitvaartverzekering heeft.

Stap 6: rust en wijzigen is altijd mogelijk

U kunt altijd, wanneer dan ook, onderdelen weghalen, wijzigen of toevoegen. Gewoon even contact opnemen. Wensen en meningen kunnen in de loop der tijd veranderen.

Uw uitvaart vooraf regelen geeft rust

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Neem dan contact met ons op.

 • Open opstelling!
  De contactpersoon luisterde heel goed, had een open opstelling, was bereid om veel service te bieden en was niet opdringerig. Had goede ideeën en daarom iets toe te voegen. Maakte een uitstekend presentatie op Powerpoint.

  Goede nazorg, geen financiële drive bemerkt. Hulde!
  Th.B. Voorn uit Heerlen
 • álles bleek mogelijk ...

  ... flexibiliteit & eigen inbreng; volledig

  rust & tijdloosheid uitstralend ...
  Rene Lennaerts uit Amsterdam
 • Femke Ramaekers heeft de begrafenis van mijn vader zeer warm en professioneel, fijn en goed geregeld. Ze is duidelijk, actief luistert en dacht goed mee, was flexibel waar mogelijk en persoonlijk. Veel aandacht voor details die net het puntje op de i zetten. De intimiteit tijdens rouwbezoek, met een kopje koffie thee of koffie was erg fijn. Voor de begrafenis hadden besloten voor de combinatie van de rouwkamer voor het meer intieme eerste deel van het afscheid met verhalen uit het verleden en daarna als tweede deel het echte afscheid op Imsterade. Dat is ons goed bevallen. Ook de manier waarom Femke omgaat met de financiële kant is erg goed, duidelijk, ze dringt geen zaken op, is goed voorbereid en de factuur klopt dan ook. Kortom wij zijn zeer positief over Post Uitvaartzorg.
  Ted Leyen uit Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Nieuws en ontwikkelingen in de uitvaartbranche

 • Begraven of cremeren

  Eén van de belangrijkste vragen. Weet u het? En van uw partner? Post Uitvaartzorg helpt u graag, bijvoorbeeld via dit blog. We geven uitleg, belichten de verschillen en geven de alternatieve mogelijkheden.

  Verder lezen »
 • Uitvaart en conflicten

  Een overlijden van een familielid kan helaas ook tot pijnlijke ruzies leiden. Wat kunt u doen zodat iedereen met een goed gevoel naar de uitvaart terugkijkt?

  Verder lezen »
 • Uitvaartceremonie jongeren

  Waar tijdens het overlijden van oudere mensen vaak een soort van berusting heerst, is dat bij het overlijden van een jong persoon vaak heel anders. Lees hoe wij daarmee omgaan.

  Verder lezen »
 • Meer berichtenMeer berichten

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »