Post Uitvaartzorg - Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Het is iets waar we eigenlijk niet mee te koop lopen, het keurmerk Persoonlijke Uitvaart, terwijl we er wel heel trots op zijn. We hebben het al sinds 2017. De warme beoordelingen van nabestaanden (in 2021 een gemiddeld cijfer van 9,5) geven ons energie en ze sterken ons in de visie die wij op uitvaarten hebben. In dit blog vertellen we daarom graag wat meer over deze visie en het keurmerk. 

Wanneer krijgt men het keurmerk en van wie?

Misschien wel het belangrijkste om te weten is dat nabestaanden bepalen of een uitvaartonderneming het keurmerk mag houden. Men mag het keurmerk alleen houden worden wanneer er in jaar voldoende beoordelingen worden gegeven met een gemiddelde score van minimaal een 7 van de 10 punten die toegekend kunnen worden. Om in eerste instantie in het bezit te komen van het keurmerk dient een uitvaartonderneming minimaal te voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder:  

 • de uitvaartonderneming is een kleinschalige, lokale onderneming;
 • persoonlijke aandacht en betrokkenheid staan centraal;
 • de begeleiding vindt zoveel mogelijk door één en dezelfde persoon (ook tijdens de uitvaart) plaats;
 • iedere uitvaart wordt samen met de nabestaanden op maat samengesteld, er wordt geen gebruik gemaakt van vaste draaiboeken en/of protocollen;
 • nabestaanden ontvangen uiterlijk de volgende dag een transparante conceptbegroting;
 • enkel en alleen de diensten en producten die je daadwerkelijk afneemt worden in rekening gebracht;
 • er zijn geen regels over hoeveel gesprekken of hoeveel tijd er nodig is om de uitvaart te kunnen regelen;
 • samen met de nabestaanden wordt de tijd die nodig is genomen om een persoonlijke uitvaart te creëren. 

Nabestaanden worden later gevraagd hun beoordeling te geven. Dit is natuurlijk niet verplicht! In de beoordeling komen vragen aan bod over het contact dat er is geweest, of de uitvaart persoonlijk was en aan de verwachtingen voldaan heeft. Onze beoordelingen zijn via de website van Post Uitvaartzorg te zien. Gewoon even op het keurmerk klikken, die is namelijk gekoppeld aan de website van het keurmerk. U ziet dan de gemiddelde score van de afgelopen 12 maanden. Trouwens, ook via de pagina Uitvaartbeleving kunt u lezen hoe nabestaanden de uitvaart hebben ervaren. Hier worden geen cijfers gegeven, maar vertellen mensen wat hen geraakt heeft, hoe zij in deze tijd geholpen zijn of hoe de reacties van familie en vrienden waren.

Post Uitvaartzorg en visie op uitvaarten

Het keurmerk draait om de persoonlijke benadering, iets dat we altijd al belangrijk hebben gevonden en nog steeds natuurlijk. Niets is standaard of vaste prik bij ons. De mens is toch ook niet standaard? Als nabestaanden behoefte hebben aan dagelijks een gesprek, dan doen we dat graag. Het zal u dan ook niet verbazen dat we, ongeacht of en waar iemand verzekerd is, ook geen standaard pakketten of verplichte vaste afnames hebben. We hebben bijvoorbeeld een uitvaart verzorgd waarbij intimiteit de belangrijkste wens van de overledene was. Alleen zijn gezin mocht bij de uitvaart zijn. We hebben toen onze afscheidskamer voorgesteld. Het gezin heeft dit als heel bijzonder ervaren. Ze hadden alle tijd voor elkaar en het afscheid. Geen druk van een volgende uitvaart die gepland staat. De afscheidskamer was ingericht met foto’s en op de achtergrond speelde zijn favoriete muziek. Ook aan de afwezige nabestaanden was gedacht. Zij ontvingen na de uitvaart een gedenk videoboek. Op die manier respecteerden we alle wensen en kwamen we tegelijkertijd tegemoet aan de behoefte van de nabestaanden. 

Marc Moors, uitvaartregisseur: “We willen boven alles uitvaarten verzorgen waarin de nabestaanden hun dierbare herkennen of waar we de wensen van de overledene op een inspirerende manier kunnen uitvoeren. Geen mens is hetzelfde, ieder heeft zijn of haar eigen set aan typerende eigenschappen. Het onderscheidt je van anderen. Al zijn de omstandigheden soms moeilijk, een persoonlijke en inspirerende uitvaart is altijd mogelijk - óók met een klein budget. Door corona kregen we ineens te maken met regels, ook ten aanzien van uitvaartlocaties. We hebben altijd uitvaarten op de meest uiteenlopende locaties mogen verzorgen. Locaties die voor de overledene of nabestaanden een waardevolle toevoeging vormen. Maar we laten ons niet kennen, het maakt ons extra creatief. Met de kleinste details kun je grote verschillen maken. Afscheid nemen is zo belangrijk, daar moet je gewoon voorrang aan geven”.  

Een gesprek kan altijd

Heeft u naar aanleiding van dit blog vragen of wilt u uw wensen vastleggen en weten wat er mogelijk is? Neem dan gerust contact op, want een gesprek kan altijd!

 • Open opstelling!
  De contactpersoon luisterde heel goed, had een open opstelling, was bereid om veel service te bieden en was niet opdringerig. Had goede ideeën en daarom iets toe te voegen. Maakte een uitstekend presentatie op Powerpoint.

  Goede nazorg, geen financiële drive bemerkt. Hulde!
  Th.B. Voorn uit Heerlen
 • álles bleek mogelijk ...

  ... flexibiliteit & eigen inbreng; volledig

  rust & tijdloosheid uitstralend ...
  Rene Lennaerts uit Amsterdam
 • Femke Ramaekers heeft de begrafenis van mijn vader zeer warm en professioneel, fijn en goed geregeld. Ze is duidelijk, actief luistert en dacht goed mee, was flexibel waar mogelijk en persoonlijk. Veel aandacht voor details die net het puntje op de i zetten. De intimiteit tijdens rouwbezoek, met een kopje koffie thee of koffie was erg fijn. Voor de begrafenis hadden besloten voor de combinatie van de rouwkamer voor het meer intieme eerste deel van het afscheid met verhalen uit het verleden en daarna als tweede deel het echte afscheid op Imsterade. Dat is ons goed bevallen. Ook de manier waarom Femke omgaat met de financiële kant is erg goed, duidelijk, ze dringt geen zaken op, is goed voorbereid en de factuur klopt dan ook. Kortom wij zijn zeer positief over Post Uitvaartzorg.
  Ted Leyen uit Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »