Post Uitvaartzorg - Uw uitvaart vooraf regelen geeft (iedereen) rust.

Uitvaart vooraf regelen, waarom zou u?

 

De redenen waarom mensen hun uitvaart vooraf geregeld willen hebben, lopen sterk uiteen. Bijvoorbeeld:

- u wilt zelf de regie houden
- u vindt het gezien uw leeftijd tijd worden om iets te regelen
- uw gezondheid maakt het noodzakelijk
- u wilt uw partner en/of familie ontlasten
- u wilt het uit uw hoofd en rust hebben 

Vooral dat laatste, het brengen van rust is voor veel mensen belangrijk. Maar waar begint u? Dat gaan we u in dit blog stap voor stap uitleggen. Niet tot in detail, maar wel zodanig dat u kunt inschatten wat u zoal op uw pad tegen komt. Als u liever een afspraak maakt, kan dat natuurlijk ook. 

In 6 stappen een uitvaart (vooraf) regelen 

Stap 1: oriëntatie

Het kan zijn dat u er eerst met uw naasten over wilt praten of van vrienden wilt weten of zij een geschikte uitvaartondernemer kennen. U heeft misschien een verzekering en informeert bij de maatschappij. U hoeft overigens niet verzekerd te zijn en u bent niet verplicht de uitvaart via uw verzekering te laten regelen. Bij Post Uitvaartzorg kunt u altijd terecht. 

Stap 2: contact met uitvaartondernemer

Heeft u een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de door u gekozen uitvaartondernemer.  Het is heel gewoon om een afspraak te maken voor zo’n oriënterend gesprek. En onthoud: u bent tot niets verplicht. 

Stap 3: voorbereiding

Ter voorbereiding op het gesprek, kunt u misschien al nadenken over uw vragen en wat u écht belangrijk vindt. Stel u heeft een afspraak met Post Uitvaartzorg, gebruik dan ons gratis uitvaartcodicil. Dit laat u alvast over verschillende onderdelen nadenken. Klik hier om het uitvaartcodicil te downloaden. 

Stap 4: het gesprek

Stel uw vragen en schroom niet om notities te maken. Praten over de dood, uw eigen dood of die van een naaste, raakt vaak meer dan u vooraf denkt. Gelukkig weten wij precies hoe we daarmee om moeten gaan. Wij vinden niets vreemd wat dat betreft. De dood en alles daaromheen ervaart iedereen weer anders. Stel uw vragen en wij geven u alle mogelijkheden. We denken met u mee, kijken of uw ideeën haalbaar zijn en binnen uw budget passen. 

Stap 5: een overzicht met de mogelijkheden

We werken uw wensen vervolgens concreet uit. U ziet de mogelijkheden, bijvoorbeeld de locatie, kist, soort vervoer of rouwkaarten in het aantal dat u wenst (dus geen verplichte afnames) en daarachter de prijzen. Heel transparant, precies zoals wij werken. Open en eerlijk en uw dienst. Een persoonlijke uitvaart hoeft niet duur zijn, integendeel. De meeste mensen zijn verrast als ze het overzicht ontvangen. Door de vrije keuze en onze onafhankelijkheid, is een persoonlijke uitvaart voor iedereen haalbaar. Iedereen, met elk budget, ongeacht of en waar u een uitvaartverzekering heeft. 

Stap 6: wijzigen is altijd mogelijk

Wensen en meningen kunnen in de loop der tijd veranderen. U kunt altijd, wanneer dan ook, onderdelen weghalen, wijzigen of toevoegen. Gewoon even contact opnemen.  

Vragen of een afspraak maken

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen neem dan contact op. Wilt u zeker weten dat uw uitvaart wordt ingevuld zoals u dat wil of wilt u uw naasten heel wat zorgen besparen? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek. Hoe dan ook, we zijn er voor u.

 • Open opstelling!
  De contactpersoon luisterde heel goed, had een open opstelling, was bereid om veel service te bieden en was niet opdringerig. Had goede ideeën en daarom iets toe te voegen. Maakte een uitstekend presentatie op Powerpoint.

  Goede nazorg, geen financiële drive bemerkt. Hulde!
  Th.B. Voorn uit Heerlen
 • álles bleek mogelijk ...

  ... flexibiliteit & eigen inbreng; volledig

  rust & tijdloosheid uitstralend ...
  Rene Lennaerts uit Amsterdam
 • Femke Ramaekers heeft de begrafenis van mijn vader zeer warm en professioneel, fijn en goed geregeld. Ze is duidelijk, actief luistert en dacht goed mee, was flexibel waar mogelijk en persoonlijk. Veel aandacht voor details die net het puntje op de i zetten. De intimiteit tijdens rouwbezoek, met een kopje koffie thee of koffie was erg fijn. Voor de begrafenis hadden besloten voor de combinatie van de rouwkamer voor het meer intieme eerste deel van het afscheid met verhalen uit het verleden en daarna als tweede deel het echte afscheid op Imsterade. Dat is ons goed bevallen. Ook de manier waarom Femke omgaat met de financiële kant is erg goed, duidelijk, ze dringt geen zaken op, is goed voorbereid en de factuur klopt dan ook. Kortom wij zijn zeer positief over Post Uitvaartzorg.
  Ted Leyen uit Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »