Post Uitvaartzorg - Blog

Uitvaartkisten met een verhaal

W.Kwadraat is een project dat door ontwerper Wim Segers en sales verantwoordelijke Wim Alenus werd opgestart vanuit de behoefte de doodskist een eigentijds beeld te geven, waarbij poëzie en symboliek de basis vormen. W.Kwadraat wil met een sobere en serene vormgeving de nabestaanden een extra keuzemogelijkheid bieden.

Een bewuste keuze: Een doodskist is een bijzonder emotioneel geladen meubel. W.Kwadraat wil het anachronisme van de doodskist uit de wereld helpen en het meubel terugbrengen tot een eigentijds, poëtisch object met symbolische waarden.

Forum: de gelaagde kist staat symbool voor de kringloop van het leven, het opeenstapelen van levensfasen tot één mooi geheel. De lagen geven symboliseren de geboorte, kindertijd, jeugd, jong volwassen, volwassenheid, herfst van het leven en de dood.

Arcum: de kist in de vorm van een tunnel verbeeldt de doorgang van het leven, zonder begin of einde, het inpassen in de ketting van generaties, de rust en de geborgenheid. Het mistgrijs staat voor stilte of uitzichtloosheid, het warmgrijs voor warmte of somberheid. De hemelsblauwe toets op het voor- en achter-paneel staat voor de toekomst. Aan de nabestaande de keuze welke kleur of eigen creatieve invulling mag primeren.

Varum: de licht hellende kist verwijst naar het afscheid en het noodzakelijk loslaten in waardigheid en rust. Het eenvoudige kruis kan symbool staan voor een christelijke levensvisie of voor spiritualiteit, maar kan ook een teken zijn voor de dood als definitief afscheid. Het confronteert ons met de mate waarin we onszelf als kerkelijk beschouwen en in hoeverre we traditie en rituelen in ons leven of sterven toelaten.

Bij een goede keuze draait alles om schoonheid en sereniteit. De kist die spontaan mooi gevonden wordt en overeenstemt met het karakter en de levensstijl van de overledene. Een vormgeving met respect voor het verdriet en andere emoties van de nabestaanden.
Meer informatie:
043 - 852 3 258
www.uitvaartstudio.com

Belangrijkste is dat er veel meer kan dan je verwacht, ongeacht waar je verzekerd bent. Veel mensen menen dat ze vastzitten aan de standaard pakketten van verzekeraars of dat zo’n bijzondere uitvaart handenvol geld kost. Dat is echter niet het geval, want al onze producten en diensten worden zonder winstopslag geleverd. Je moet het maar net even weten en meestal is er na een overlijden weinig tijd.
Uitvaartstudio biedt hulp en ondersteuning, verzorgt en begeleidt uitvaarten in Zuid-Limburg.

Voor meer informatie, een advies of een kennismaking met Uitvaartstudio, kunt u altijd een afspraak maken. Gewoon even bellen of een e-mail sturen. Lees ook eens de ervaringen van anderen en zie wat wij voor je kunnen doen.

www.uitvaartstudio.com/reacties

 • Open opstelling!
  De contactpersoon luisterde heel goed, had een open opstelling, was bereid om veel service te bieden en was niet opdringerig. Had goede ideeën en daarom iets toe te voegen. Maakte een uitstekend presentatie op Powerpoint.

  Goede nazorg, geen financiële drive bemerkt. Hulde!
  Th.B. Voorn uit Heerlen
 • álles bleek mogelijk ...

  ... flexibiliteit & eigen inbreng; volledig

  rust & tijdloosheid uitstralend ...
  Rene Lennaerts uit Amsterdam
 • Femke Ramaekers heeft de begrafenis van mijn vader zeer warm en professioneel, fijn en goed geregeld. Ze is duidelijk, actief luistert en dacht goed mee, was flexibel waar mogelijk en persoonlijk. Veel aandacht voor details die net het puntje op de i zetten. De intimiteit tijdens rouwbezoek, met een kopje koffie thee of koffie was erg fijn. Voor de begrafenis hadden besloten voor de combinatie van de rouwkamer voor het meer intieme eerste deel van het afscheid met verhalen uit het verleden en daarna als tweede deel het echte afscheid op Imsterade. Dat is ons goed bevallen. Ook de manier waarom Femke omgaat met de financiële kant is erg goed, duidelijk, ze dringt geen zaken op, is goed voorbereid en de factuur klopt dan ook. Kortom wij zijn zeer positief over Post Uitvaartzorg.
  Ted Leyen uit Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Nieuws en ontwikkelingen in de uitvaartbranche

 • Feestdagen zonder je dierbare

  We missen onze dierbaren het meest tijdens de feestdagen. Hoe bereid je je daarop voor en kom je deze moeilijke en vaak eenzame periode door?

  Verder lezen »
 • Uitvaart en dementie

  Hoe betrek je iemand met dementie bij de uitvaart? Lees hoe wij de dementerende nabestaande en diens familie begeleiden naar een voor iedereen waardevol afscheid.

  Verder lezen »
 • Veel gestelde vragen over de uitvaart

  In dit blog geeft Post Uitvaartzorg antwoord op de meest gestelde vragen.

  Verder lezen »
 • Meer berichtenMeer berichten

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »