Post Uitvaartzorg - Condoleanceregister

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren. Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleanceregister te openen. Zo krijgt iedereen de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden maar kunnen ook gedownload worden. Desgewenst kunnen wij de condoleances printen en bundelen tot een boek. Vraag hier gerust naar.

 

« Terug naar het overzicht

Nic. Tummers
Nic. Tummers
05-02-1928 - 24-04-2020
Kruisweg.

aussi travers
du cadre limité
le vide se glisse
partout
et
à perte de vue
il porte le vide
comme peau

pourtant
travers le cadre limité
le vide se glisse partout
et
à perte de vue
on porte le vide
comme peau

nt ‘59

Lees verder

Condoleance schrijven »

Adieu Nic!
Dank voor alle goede momenten die we mochten delen. Voor je beminnelijke eigenzinnigheid, voor je scherpzinnige blik en inspirerende visies, voor je rijke kennis over vele zaken waarover je altijd zo aanstekelijk kon vertellen.
We zullen je missen. Glück Auf!
25-07-2020 14:51
Marjan Specker en Peter van Dijk
Dag Nic,

Bedankt voor al jouw vrolijkheid en humor ik zie jou nog in onze servieskast verdwijnen om jouw verhaal/mop over een weggelopen beertje kracht bij te zetten met een theatervoorstelling. Ik vond jou een aardig, betrokken en loyaal mens en die kom je niet alle dagen tegen in het leven. Rust in vrede. Eva Nieuwenhuijs, Nellie Riemens dochter.
08-05-2020 19:11
Eva Constant Nieuwenhuijs
Namens de familie Vlas willen wij jullie condeleren met het verlies van Nic Tummers.
Na het nekijken van het indrukwekkend afscheid komen weer herinneringen van de buurt en jullie huis op de hoek Zr.x.Nolenslaan tevens een inzicht kunnen krijgen van zijn zeer bewogen leven.
sterkte aan allen
Maarten
07-05-2020 22:46
Maarten Vlas
Ik heb gisteravond de uitvaart van Nic. eens rustig bekeken op youtube en was wederom diep onder de indruk van zijn veelzijdigheid en krachtige uitstraling. Het moet voor jullie allen een groot gemis zijn.
Heel veel sterkte toegewenst!
05-05-2020 13:38
Jeanine
Van harte gecondoleerd en veel sterkte voor nu en in de komende tijd.
04-05-2020 10:09
Marianne en Marc Haas
In de dertig jaar dat ik Nic Tummers heb gekend, was hij steeds inspirerend. Bij onze eerste ontmoeting (begin 1990) vroeg ik hem als beginnend journalist wat hij van het Heerlense centrumplan vond. Hij zei: 'Pak je pen en papier, ik zal dicteren wat je moet opschrijven.' Hij wist wat hij wilde en had inhoudelijk helemaal gelijk: het plan miste 'life style'. Later werd onze relatie gelukkig gelijkwaardiger. Hij belde over zijn werk als ombudsman Europese Architectonisch Erfgoed, over de dreigende sloop van de Wiebengahal en Schunck. Voor mijn boek Moderne Tijden, over Peutz en Van Grunsven, was hij de grote inspirator. De mijnen bleken meer dan mijnwerkers met zwarte gezichten; moderne technieken, modernisme, de cruciale rol van van burgemeester Van Grunsven. Zonder Nic Tummers had ik dat nooit zo expliciet beseft. We spraken er zeker tien keer over, eerst avonden lang aan de Schoolstraat, later in Parc Imstenrade. Eind vorig jaar belde hij om te melden dat de krant wel erg weinig aandacht had besteed aan het overlijden van een oud-PvdA-minister. Bij die gelegenheid spraken we meteen af dat ik hem dit voorjaar het Maankwartier zou laten zien. Dat leek me een spannende ontmoeting te worden, maar daar is het helaas niet meer van gekomen. Wat blijft , is mijn respect voor deze bijzondere man die mijn kijk op de (gebouwde) werkelijkheid heeft veranderd.
03-05-2020 15:06
Joos Philippens
Nic verscheen voor het eerst in mijn leven in 1994. Parijs, Institut neerlandais. Hij kwam mij begroeten, omdat ik daarvoor jarenlang in het Bonnefantenmuseum had gewerkt. Na dit korte gesprek besefte ik meteen dat ik wat hem en Heerlen betreft nog veel te leren had. Een van de laatste keren was in Heerlen, in het verzorgingshuis waar Vera was opgenomen. Op die snikhete zomerse dag kwam Nic naar buiten met een stoffen draagtas om de hals en haalde er direct een Franse pocket uit: de verzamelde toespraken van Robespierre. “Zeg, jij spreekt toch Frans? Misschien kun je eens voor mij nagaan wat de verbinding zou kunnen zijn tussen Robespierre’s ‘Être Suprème’ en het Suprematisme van Malewitch.” Het was niet eens komisch bedoeld, maar ik moest er wel stilletjes om lachen. Hoe dan ook herkende ik in hem de aanhoudende behoefte aan inhoudelijke verdieping en zijn plezier in het stellen van lastige vragen. Wij deelden een zekere liefde voor het intellectuele debat, iets waarbij ‘Parijs’ altijd al de rol van dansmeester heeft gespeeld. En natuurlijk de Franse kunst van toen Parijs nog hét centrum was (en die hij en Vera van dichtbij gekend hadden). In de tussenliggende jaren had ik twee artikels over hem geschreven. Een enkeling zou ze eerder als hagiografie hebben getypeerd. Maar ik sta er nog steeds achter. In de kunstcollectie van de Provincie heb ik hem geëerd met een presentatie van zijn visionaire ‘Europolis’ uit 1958. Ook een beetje bij afwezigheid van enige officiële Provinciale onderscheiding. Ik was met hem verweven geraakt. En dat is een groot geluk. Dank voor alles, Nic! Glück auf!
03-05-2020 11:15
Ad Himmelreich
Al heel jong in mijn leven kwam ik Nic Tummers tegen in de strijd om de duiding van de kruisweg van Aad de Haas in Wahlwiller. Hij is altijd gebleven als een uitgesproken dwarsdenker en daar is wat mij betreft een grote behoefte aan. In de laatste decennia kwam hij door zoon Martijn voor mij dichterbij en heb ik hem in de laatste jaren enkele keren opgezocht. Dat waren voor mij bijzondere momenten waar ik rijker vandaan kwam. Hij blijft bij mij.
03-05-2020 10:56
Ferdinand Mertens
Beste Familie,

Van harte gecondoleerd met het verlies van Nic. Een hele bijzondere, begaafde, en humorvolle man die zeer gemist zal worden.
Veel sterkte de komende tijd. Pieter en Pauline.
03-05-2020 08:07
Pieter van Hasselt
Hij was gehuwd met de oudste zus van mijn moeder.
hij was een goede kunstenaar.
02-05-2020 20:31
rob van lier
Een hand, een omhelzing, troost die aanraakt, dat was niet mogelijk. Een woord, een gebaar, verbeelding gelukkig wel.
Bea Nieuwenhuis
Boris Roszek
02-05-2020 17:06
Boris Roszek
Namens de Association Theo van Doesburg condoleren wij u met het enorme verlies van Nic.
Nic was een van de oprichters van de vereniging en mede dankzij hem kon een groot deel van het iconische werk van Theo van Doesburg, Sophie Taeuber et Jean Hans Arp, in de Aubette te Straatsburg worden gerestaureerd.
Zijn naam zal altijd verbonden blijven aan de herleving van het straatsburgse “Gesamtkunstwerk”.
De Association Theo van Doesburg ijvert ervoor dat op deze plek, in navolging van Nic’s denkwijs, lle soorten van kunst tot uiting kunnen komen.
Anke Vrijs, présidente
Claudia Huisman, vice-présidente
Joke Marjolein Langerijs, secretaire
02-05-2020 16:25
Association Theo van Doesburg
Heel veel sterkte en kracht gewenst met het verlies van jullie zeer bijzondere vader, schoonvader en opa. Tot snel.

Yolanda, Marcel, Dante en Goya
02-05-2020 11:39
Marcel van der Heyden
Geachte familie Tummers. Van harte gecondoleerd met het overlijden van uw vader. Hij was een heel bijzondere man. Hij nam in onze familie een interessante plaats in. Was hoofd van de Heerlense kunstenaarsgroep, waarvan mijn broer Joost , beeldhouwer, lid was totdat die naar Berlijn vertrok, en later was hij een goede, oudere en wijzere vriend van mijn broer Paul, de literator die graag in Heerlen kunstuitingen organiseerde. Nic was een heel bijzondere Heerlenaar en wereldburger. Veel sterkte en hartelijke groet,
Frans van der Velden.
30-04-2020 11:26
Frans van der Velden

Nieuws en ontwikkelingen in de uitvaartbranche

 • Nieuw: het video gedenkboek

  Gedenken is iets heel persoonlijks. U kunt op allerlei manieren een dierbare gedenken. Vanaf nu kan dat ook via het video gedenkboek.

  Verder lezen »
 • Begraven of cremeren

  Eén van de belangrijkste vragen. Weet u het? En van uw partner? Post Uitvaartzorg helpt u graag, bijvoorbeeld via dit blog. We geven uitleg, belichten de verschillen en geven de alternatieve mogelijkheden.

  Verder lezen »
 • Uitvaart en conflicten

  Een overlijden van een familielid kan helaas ook tot pijnlijke ruzies leiden. Wat kunt u doen zodat iedereen met een goed gevoel naar de uitvaart terugkijkt?

  Verder lezen »
 • Meer berichtenMeer berichten

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »