Post Uitvaartzorg - Voor- en nazorg rondom de uitvaart

Voorzorg

Er zijn momenten waarop je nadenkt over de dood en hoe jij je begrafenis of crematie ingevuld zou willen zien. Soms komt dit doordat de dood ineens dichtbij komt of gewoonweg omdat je zeker wilt zijn dat de zaken goed geregeld zijn. Voor jezelf of voor iemand anders zoals je partner, je ouders, een vriend of vriendin.

Vooraf hierover praten en informeren naar mogelijkheden stelt je in staat om in alle rust de wensen op een rijtje te zetten. Uitvaartstudio helpt je daarbij. Een uitvaartcodicil waarin je jouw wensen kenbaar maakt kunt je downloaden. In een persoonlijk gesprek tonen we je, eventueel aan de hand van het ingevulde uitvaartcodicil, wat er allemaal kan en geven je inzicht in de kosten. Bel voor een afspraak. Lees ook ons blog.

Nazorg

Na het overlijden van een partner, ouder of een andere dierbare, ben je in eerste instantie vooral bezig met het afscheid en de uitvaart. Na de begrafenis of crematie zijn er nog meer zaken die geregeld moeten worden. Denk aan: afhandeling administratie, belastingen, notaris, het ontruimen van een woning of misschien naar een tastbare herinnering, zoals een urn, glasreliek of sieraad.

Dit zijn zaken waar je misschien nog niet eerder mee te maken hebt gehad of waarvoor je zo vlak na het verlies geen energie kunt opbrengen. Dan is het fijn terug te kunnen vallen op de ondersteuning van Post uitvaartzorg. Wij helpen je, ook ná de uitvaart. Vraag er gerust naar.

 • Open opstelling!
  De contactpersoon luisterde heel goed, had een open opstelling, was bereid om veel service te bieden en was niet opdringerig. Had goede ideeën en daarom iets toe te voegen. Maakte een uitstekend presentatie op Powerpoint.

  Goede nazorg, geen financiële drive bemerkt. Hulde!
  Th.B. Voorn uit Heerlen
 • álles bleek mogelijk ...

  ... flexibiliteit & eigen inbreng; volledig

  rust & tijdloosheid uitstralend ...
  Rene Lennaerts uit Amsterdam
 • Femke Ramaekers heeft de begrafenis van mijn vader zeer warm en professioneel, fijn en goed geregeld. Ze is duidelijk, actief luistert en dacht goed mee, was flexibel waar mogelijk en persoonlijk. Veel aandacht voor details die net het puntje op de i zetten. De intimiteit tijdens rouwbezoek, met een kopje koffie thee of koffie was erg fijn. Voor de begrafenis hadden besloten voor de combinatie van de rouwkamer voor het meer intieme eerste deel van het afscheid met verhalen uit het verleden en daarna als tweede deel het echte afscheid op Imsterade. Dat is ons goed bevallen. Ook de manier waarom Femke omgaat met de financiële kant is erg goed, duidelijk, ze dringt geen zaken op, is goed voorbereid en de factuur klopt dan ook. Kortom wij zijn zeer positief over Post Uitvaartzorg.
  Ted Leyen uit Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Nieuws en ontwikkelingen in de uitvaartbranche

 • Feestdagen zonder je dierbare

  We missen onze dierbaren het meest tijdens de feestdagen. Hoe bereid je je daarop voor en kom je deze moeilijke en vaak eenzame periode door?

  Verder lezen »
 • Uitvaart en dementie

  Hoe betrek je iemand met dementie bij de uitvaart? Lees hoe wij de dementerende nabestaande en diens familie begeleiden naar een voor iedereen waardevol afscheid.

  Verder lezen »
 • Veel gestelde vragen over de uitvaart

  In dit blog geeft Post Uitvaartzorg antwoord op de meest gestelde vragen.

  Verder lezen »
 • Meer berichtenMeer berichten

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »