Post Uitvaartzorg - Crematie

Crematie

Kiest u voor crematie, denkt u er dan ook over na of u de asresten wilt bewaren of verstrooien en op welke wijze dit moet gebeuren. De wet geeft aan dat u in uw keuze eigenlijk helemaal vrij bent, ook wat de plaats van de verstrooiing betreft. Dit wil niet zeggen dat het zomaar mag gebeuren. Daar zijn wel regels en wetten voor.

Ongeacht waar men woont in Nederland, iedere overledene mag in elk crematorium worden gecremeerd.

Als een lichaam echter eenmaal gecremeerd is, is er slechts as over. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden voor de bestemming van de as. Men kan kiezen uit verstrooiing op zee of op land, de urn laten bijzetten in een familiegraf of urnengraf op een begraafplaats, bijzetting in een urnenmuur of zelfs de urn mee naar huis nemen en thuis op een lievelingsplekje neerzetten. Ook kan een beetje as in een sieraad worden verwerkt, om zo uw dierbare bij u te dragen.

Crematoria in de omgeving:

 • Crematorium Imstenrade, Imstenraderweg te Heerlen.
 • Crematorium Schifferheide, Schifferheidestraat te Kerkrade.
 • Crematorium Nedermaas, Vouershof 1 te Geleen.

 

laan kerkhof

 • Open opstelling!
  De contactpersoon luisterde heel goed, had een open opstelling, was bereid om veel service te bieden en was niet opdringerig. Had goede ideeën en daarom iets toe te voegen. Maakte een uitstekend presentatie op Powerpoint.

  Goede nazorg, geen financiële drive bemerkt. Hulde!
  Th.B. Voorn uit Heerlen
 • álles bleek mogelijk ...

  ... flexibiliteit & eigen inbreng; volledig

  rust & tijdloosheid uitstralend ...
  Rene Lennaerts uit Amsterdam
 • Femke Ramaekers heeft de begrafenis van mijn vader zeer warm en professioneel, fijn en goed geregeld. Ze is duidelijk, actief luistert en dacht goed mee, was flexibel waar mogelijk en persoonlijk. Veel aandacht voor details die net het puntje op de i zetten. De intimiteit tijdens rouwbezoek, met een kopje koffie thee of koffie was erg fijn. Voor de begrafenis hadden besloten voor de combinatie van de rouwkamer voor het meer intieme eerste deel van het afscheid met verhalen uit het verleden en daarna als tweede deel het echte afscheid op Imsterade. Dat is ons goed bevallen. Ook de manier waarom Femke omgaat met de financiële kant is erg goed, duidelijk, ze dringt geen zaken op, is goed voorbereid en de factuur klopt dan ook. Kortom wij zijn zeer positief over Post Uitvaartzorg.
  Ted Leyen uit Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »