Post Uitvaartzorg - Het afscheid

Het afscheid

Dit zal door iedereen anders worden ingevuld omdat ieder mens anders is.
 
Post Uitvaartzorg biedt hulp en ondersteuning. Samen komen we tot de uitvaart die u wenst.
Het afscheid kan een sober karakter hebben of juist uitbundig zijn. In besloten kring, religieus, in een kerk, aula of op een andere locatie.

Als de tuin uw moeders grootste passie was, wat is dan mooier als u dat terug kunt laten komen tijdens de uitvaart, misschien wel de uitvaart bij u thuis in de tuin!

Er is zoveel mogelijk. U bent vrij in keuze en zit niet vast aan standaard pakketten of verplichte afnames.
Post Uitvaartzorg staat voor vrijheid en onafhankelijkheid en dat zie je terug in onze dienstverlening.

Enkele mogelijkheden zijn:

 • In besloten kring afscheid nemen in onze afscheidskamer.
 • Een kerkdienst met daarna begraven of cremeren.
 • Een crematieplechtigheid in het crematorium.
 • Een afscheidsbijeenkomst op een andere mooie locatie.
 • Afscheidsdienst gecombineerd met een koffietafel.

Rituelen met bijvoorbeeld kaarsen, bloemen, ballonnen, stenen, linten of vlinders kunnen specifieke aspecten tot uitdrukking brengen en extra troost bieden.

Bij een persoonlijk afscheid is de keuze van de muziek essentieel. Wij kunnen CD’s laten afspelen maar ook live muziek kunnen wij voor u verzorgen. Wilt u zelf iets zeggen bij het afscheid maar heeft u moeite de juiste woorden goed op papier te krijgen dan helpen wij u daarbij.

Bij Post Uitvaartzorg staan uw wensen en ideeën centraal. U kunt erop rekenen dat wij onze uiterste best doen ze te realiseren en worden indien nodig bijgestaan door betrouwbare partners met wie wij goede ervaringen hebben. Hierdoor hebben wij een ruime keuze aan diensten, producten en locaties. Of het nu gaat om vervoer, zang of bloemisten, alles kan!

 • Open opstelling!
  De contactpersoon luisterde heel goed, had een open opstelling, was bereid om veel service te bieden en was niet opdringerig. Had goede ideeën en daarom iets toe te voegen. Maakte een uitstekend presentatie op Powerpoint.

  Goede nazorg, geen financiële drive bemerkt. Hulde!
  Th.B. Voorn uit Heerlen
 • álles bleek mogelijk ...

  ... flexibiliteit & eigen inbreng; volledig

  rust & tijdloosheid uitstralend ...
  Rene Lennaerts uit Amsterdam
 • Femke Ramaekers heeft de begrafenis van mijn vader zeer warm en professioneel, fijn en goed geregeld. Ze is duidelijk, actief luistert en dacht goed mee, was flexibel waar mogelijk en persoonlijk. Veel aandacht voor details die net het puntje op de i zetten. De intimiteit tijdens rouwbezoek, met een kopje koffie thee of koffie was erg fijn. Voor de begrafenis hadden besloten voor de combinatie van de rouwkamer voor het meer intieme eerste deel van het afscheid met verhalen uit het verleden en daarna als tweede deel het echte afscheid op Imsterade. Dat is ons goed bevallen. Ook de manier waarom Femke omgaat met de financiële kant is erg goed, duidelijk, ze dringt geen zaken op, is goed voorbereid en de factuur klopt dan ook. Kortom wij zijn zeer positief over Post Uitvaartzorg.
  Ted Leyen uit Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »