Post Uitvaartzorg - Nieuwe manier van gedenken: het video gedenkboek

 

Nieuwe manier van gedenken: het video gedenkboek

Gedenken is iets heel persoonlijks. Wat de één fijn vindt, vindt de ander helemaal niets. U kunt op allerlei manieren een dierbare gedenken. Vanaf nu kan dat ook via het video gedenkboek.

 

Herinneringen helpen bij het rouwproces

Bewust met herinneringen bezig zijn zorgt ervoor dat u ruimte maakt voor rouw. Veel mensen vinden het prettig om hun herinneringen te ordenen en maken een overzicht van foto’s, beelden, kaarten, gedachtenisprentje, teksten en muziek. Alles in chronologische volgorde waarna er een PowerPoint of mp4 van wordt gemaakt. Zo kunt u blijvend iemands leven gedenken. Heel waardevol. Maar wat als u of uw ouder(s) geen pc hebben of er niet mee overweg kunnen? Wat als u vader of moeder dementerende is? Dan is het (gebruiksvriendelijke) video gedenkboek een welkome oplossing. Ook als u wel een pc of laptop heeft, is dit een mooi bewaarmiddel. 

Het video gedenkboek

Het video gedenkboek is een combinatie van beeld en geluid in de vorm van een digitaal boekje. Open het en u ziet dierbare herinneringen tot leven komen. Zo kunt u altijd en overal uw herinneringen afspelen. U neemt het makkelijk met zich mee, bijvoorbeeld als u voor het eerst weer op vakantie gaat en u iets van uw dierbare bij  u wilt hebben. Voor sommige mensen is het een aanknopingspunt om over hun dierbare te praten of om samen herinneringen op te halen. Het is eenvoudig te bedienen: het enige dat u hoeft te doen is  het boek te openen en de video begint automatisch te spelen op het scherm. De video stopt vanzelf wanneer  het boek gesloten wordt. Het gedenkboek is beschikbaar in A4- en A5-formaat. De inhoud bestaat uit de presentatie die tijdens de uitvaart getoond is, eventueel aangevuld met een opname van de uitvaart. De omslag kan naar eigen smaak ontworpen worden. Denk aan een mooie foto, een gedicht, het ontwerp van de rouwkaart of het gedachtenisprentje. 

Wilt u meer informatie?

Neem gerust contact op

 

 

 • Open opstelling!
  De contactpersoon luisterde heel goed, had een open opstelling, was bereid om veel service te bieden en was niet opdringerig. Had goede ideeën en daarom iets toe te voegen. Maakte een uitstekend presentatie op Powerpoint.

  Goede nazorg, geen financiële drive bemerkt. Hulde!
  Th.B. Voorn uit Heerlen
 • álles bleek mogelijk ...

  ... flexibiliteit & eigen inbreng; volledig

  rust & tijdloosheid uitstralend ...
  Rene Lennaerts uit Amsterdam
 • Femke Ramaekers heeft de begrafenis van mijn vader zeer warm en professioneel, fijn en goed geregeld. Ze is duidelijk, actief luistert en dacht goed mee, was flexibel waar mogelijk en persoonlijk. Veel aandacht voor details die net het puntje op de i zetten. De intimiteit tijdens rouwbezoek, met een kopje koffie thee of koffie was erg fijn. Voor de begrafenis hadden besloten voor de combinatie van de rouwkamer voor het meer intieme eerste deel van het afscheid met verhalen uit het verleden en daarna als tweede deel het echte afscheid op Imsterade. Dat is ons goed bevallen. Ook de manier waarom Femke omgaat met de financiële kant is erg goed, duidelijk, ze dringt geen zaken op, is goed voorbereid en de factuur klopt dan ook. Kortom wij zijn zeer positief over Post Uitvaartzorg.
  Ted Leyen uit Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »