Post Uitvaartzorg - Begrafenis

Begrafenis

Veel mensen kiezen nog steeds voor een begrafenis. De belangrijkste redenen waarom vaak gekozen wordt voor een begrafenis, is naast de religieuze beleving dat er dan een plek is die nabestaanden kunnen bezoeken. De overledene heeft een heel concrete plek, waar men heen kan. Hij of zij is dan niet verdwenen uit het leven, maar op een bepaalde manier nog aanwezig. Het kan ook prettig zijn om met het graf bezig te zijn, het vorm en kleur te geven met bloemen, planten of een mooi monument.

Een plek om tot rust te komen.

De keuze voor een begraafplaats is vrij. Iedere begraafplaats heeft een eigen sfeer en inrichting. De meeste mensen kiezen een begraafplaats dicht in de buurt en op sommige begraafplaatsen is het mogelijk om zelf de plaats van het graf te kiezen.

Wie de natuur een warm hart toedraagt, kan zich laten begraven op een natuurbegraafplaats. Gelegen in een natuurgebied, biedt een natuurbegraafplaats een vredig plekje. Het liefst worden de graven helemaal niet gemarkeerd. Maar een houten gedenkplaats of een zwerfsteen mag wel. Of mensen planten een boom. Belangrijk is dat alles van de natuur is en door de natuur kan worden opgenomen.

De keuze voor begraven blijft echter een persoonlijke keuze.

Kiest u ervoor de overledene te begraven, dan heeft u in de gemeente Heerlen keuze uit gemeentelijke begraafplaatsen en kerkelijke begraafplaatsen.

Gemeentelijke Begraafplaatsen in de omgeving:

 • Algemene begraafplaats Akerstraat, Akerstraat te Heerlen.
 • Algemene begraafplaats Imstenrade, Imstenraderweg te Heerlen.
 • Algemene begraafplaats Randweg, Randweg te Hoensbroek.
 • Algemene begraafplaats Heerlerheide, Kampstraat te Heerlen.
 • Algemene begraafplaats St. Jan, Sint Janstraat te Hoensbroek.
 • Algemene begraafplaats Parochiekerkhof Hommerterweg, Hommerterweg te Hoensbroek.

Rooms-Katholieke begraafplaatsen in de omgeving:

 • Rooms-Katholieke begraafplaats Sint Martinuskerk, Welterkerkstraat te Heerlen.
 • Rooms-Katholieke begraafplaats “Gods Akker”, Doctor Meulemanstraat te Heerlen.
 • Rooms-Katholieke begraafplaats H. Cornelius, Kerkstraat te Heerlen.

Natuurbegraafplaatsen in de omgeving:

 

kerkhof graven

 • Open opstelling!
  De contactpersoon luisterde heel goed, had een open opstelling, was bereid om veel service te bieden en was niet opdringerig. Had goede ideeën en daarom iets toe te voegen. Maakte een uitstekend presentatie op Powerpoint.

  Goede nazorg, geen financiële drive bemerkt. Hulde!
  Th.B. Voorn uit Heerlen
 • álles bleek mogelijk ...

  ... flexibiliteit & eigen inbreng; volledig

  rust & tijdloosheid uitstralend ...
  Rene Lennaerts uit Amsterdam
 • Femke Ramaekers heeft de begrafenis van mijn vader zeer warm en professioneel, fijn en goed geregeld. Ze is duidelijk, actief luistert en dacht goed mee, was flexibel waar mogelijk en persoonlijk. Veel aandacht voor details die net het puntje op de i zetten. De intimiteit tijdens rouwbezoek, met een kopje koffie thee of koffie was erg fijn. Voor de begrafenis hadden besloten voor de combinatie van de rouwkamer voor het meer intieme eerste deel van het afscheid met verhalen uit het verleden en daarna als tweede deel het echte afscheid op Imsterade. Dat is ons goed bevallen. Ook de manier waarom Femke omgaat met de financiële kant is erg goed, duidelijk, ze dringt geen zaken op, is goed voorbereid en de factuur klopt dan ook. Kortom wij zijn zeer positief over Post Uitvaartzorg.
  Ted Leyen uit Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Post Uitvaartzorg biedt u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »